Raportti: Ensimmäiset sähköiset passikuvat Kankaanpäässä

9.2.2013

Pilotin myötä testataan myös ID-Stationia.

Kankaanpään Kuva-Centerissä kokeillaan sähköiseen passikuvajärjestelmään siirtymistä Synigon ID-Stationin avulla. Viikko sitten laitteeseen pääsi tutustumaan myös Sten Erik Lundsten Turun Kamera-Aitasta.
– Tämä on todella hieno systeemi. Sen käyttäminen on niin helppoa, että lapsikin osaisi, iloitsee Lundsten syötettyään elämänsä ensimmäisen sähköisen passikuvan järjestelmään.

Kankaanpäässä otettiin historiallinen kuva: Kai Nieminen Synigolta opastaa Kankaanpään Kuva-Centerin Marja Seppälää ID-Stationin saloihin. Valokuvaajana: Sten Erik Lundsten, Kamera-Aitta.

Pilottiin Kankaanpäässä on valmistauduttu huolella, kun kaikki liikkeessä työskentelevät ovat päässeet tutustumaan uuteen toimintatapaan. Hienosäätöä ID-Stationiin tehtiin vielä loppuviikosta ja viimein perjantaina otettiin ensimmäiset varsinaiset passikuvat.

– Hauskinta ensimmäisen kuvan kanssa oli se, että asiakkaani oli itse paikallinen poliisi. Häntäkin järjestelmä kiinnosti, kun pääsi seuraamaan todellisessa tilanteessa työnkulkua aina kuvan ottamisesta sähköiseen järjestelmään syöttämiseen saakka, kertoo Kuva-Centerin Marja Seppälä.

 

Passikuvajärjestelmän käyttöönottoon suhtaudutaan Kankaanpäässä positiivisesti.
– Vähän se aluksi takkusi, mutta läpi meni lopulta. Kyllä tämä tästä, sanoo Seppälä luottavaisin mielin.
– Raportoin lisää, kunhan saan seuraavan potilaan tuoliin!

___
Järjestösihteeri
Kuva: Sten Erik Lundsten